SEKSUEL OVERFØRTE SYGDOMME

Seksuel overførte sygdomme

Chlamydia er den hyppigste seksuelle overførte i Danmark. Mange har chlamydia uden symptomer og vi anbefaler at du bliver tjekket, hvis du ofte skifter partner, har haft ubeskyttet samleje med en du ikke kender, hvis du har haft ubeskyttet sex med en der er testet positiv for chlamydia og når du får en ny fast partner. Der testes samtidig for gonoré. I nogle tilfælde vil det også være nødvendigt at teste for Mycoplasma, der er en seksuel overført sygdom, som er i fremgang i Danmark. Symptomerne på Mycoplasma er de samme som ved infektion med chlamydia og der testes på samme måde. 

Symptomer er svie når man lader vandet og klart udflåd. Infektionen behandles med en antibiotika kur. Du kan blive testet fra 3 uger efter du har været udsat for potentiel smitte, før er testen ikke sikker. Testen laves i klinikken, du kan bestille tid online. 

Mænd: Før testen må du ikke have ladet vandet i mindst 2 timer. Når du møder i klinikken skal du registrere dig med dit sundhedskort og tage plads i venteværelset, du vil herefter blive kaldt af personalet, som instruere dig i korrekt prøvetagning.

Kvinder: Har du symptomer skal du ringe for tidsbestilling, da du skal podes af en læge. Hvis du ikke har symptomer, kan du selv lave podningen og du kan bestille tid online. Når du møder i klinikken skal du registrere dig med dit sundhedskort og tage plads i venteværelset, du vil herefter blive kaldt af personalet, som instruere dig i korrekt prøvetagning.